Sinop merkez İncedayı Mahallesi sakinleri, son dönemde 9 No’lu Sokak ve Meteoroloji Sokak üzerinde artan motosiklet trafiği ve yüksek egzoz gürültüsü nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu. Dar sokaklarda hız yapan sürücülerin hem can güvenliğini tehlikeye attığını hem de huzuru bozduğunu belirten vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını istiyor.

Özellikle akşam saatlerinde artan modifiyeli motosiklet sesleri nedeniyle evlerinde dinlenemediklerini ifade eden mahalle sakinleri, durumun çekilmez bir hal aldığını dile getirdi. Dar yapısıyla bilinen 9 No’lu Sokak ve Meteoroloji Sokak’ın adeta birer "yarış pisti" gibi kullanıldığını belirten vatandaşlar, çocukların sokağa çıkmaya korktuğunu vurguladı.
Mahalle sakinleri adına konuşan vatandaşlar, “Bu sokaklar hem çok dar hem de yayaların yoğun olduğu bölgeler. Motosikletler bazen kaldırım payı bırakmadan çok hızlı geçiyorlar. Sadece gürültü değil, ciddi bir kaza riskiyle de karşı karşıyayız. Egzoz sesinden pencerelerimizi açamaz hale geldik” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yorumlar
Kalan Karakter: