İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2025 yılı Ocak-Ekim döneminde toplam 3 bin 153 gıda denetimi gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında 125 numune alınırken, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 41 işyerine yaklaşık 2 milyon 450 bin TL tutarında idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, halk sağlığının korunması için gıda denetimlerinin yıl boyunca planlı ve ani kontroller şeklinde sürdürüleceğini belirterek, “Gıda güvenliği, toplum sağlığının temel unsurudur. Bu kapsamda denetimlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Sinop’ta 41 işyerine ceza!
Sinop’ta, gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetim çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Yayınlanma :
08.11.2025 00:24
Güncelleme :
08.11.2025 00:24
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: