Sinop’ta Gelincik Mahallesi Gelincik Yolu Sokak üzerinde hizmete başlayan Anaokulu açılış törenine; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Eşi Reva Beray Özaslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Hakan Başaklıgil, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, İl Müftüsü Paşa Bektaş, Stk Başkanları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, kürsü konuşmalarıyla devam etti. Programın açılış konuşmasını Özel Bilginler Anaokulu adına Heysem Çevik gerçekleştirdi. Ardından Belediye Başkanı Gürbüz ve Vali Özarslan birer konuşma yaptı.
Program açılış duası ve kurdele kesimi ile devam etti. Daha sonra protokol üyeleri açılışı yapılan anaokulunun içerisini gezerek bazı incelemelerde bulundu. Eğitim gören çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Özarslan ve beraberindekiler, eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi. Programda anaokulu kurucu müdürü Zuhal Çevik konuklarına çeşitli ikramlarda bulunmasıyla son buldu.
Konuşmasına hoş geldiniz dilekleriyle başlayan Çevik; “Bizim bir hayalimiz vardı. Sinop’ta okul öncesi eğitiminde yeni bir sayfa açmak istiyorduk. Farkındalık oluşturmak istiyorduk. 2024 yılı itibariyle hayalimizi gerçekleştirmek amacıyla çalışmalara başladık. 9 ay süren hummalı çalışmaların ardından 2025 yılı Nisan ayı itibariyle eğitim öğretime başladı.”
Kentin üç büyük mahallesinden biri olan Gelincik Mahallesi’ne anaokulu açılmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Gürbüz; “Sinop’u ve Sinop’ta yaşayan vatandaşları geleceğe taşıyacak, ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracak sürecin eğitim aşamasında önemli katkılar sunacak. Öğretmenlerin yeri hayatımızda çok farklı. Bilginler Anaokulu hayırlı uğurlu olsun diyorum.”
Kentteki özel okulların sayısının artmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan Vali Özarslan ise; “İkili bir şekilde eğitime devam ediyoruz. Bir kamu okullarımız, iki özel okullarımız. Özel okullar konusu bizim açımızdan şöyle bir faydası var. dersliklerimizin veya fiziki kapasitemizin yetmediği yerlerde, özel sektöre alan açıyoruz. Onlar vatandaşlara alternatif sunuyorlar. İşletmenin Sinop’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: