Boyabat Köprübaşı BİM Market’te, Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) İade Makinesi vatandaşların kullanımına sunuldu.Kurulan makine sayesinde vatandaşlar, plastik şişe, metal kutu ve benzeri geri dönüştürülebilir atıkları kolayca teslim edebilecek. Yeni uygulama kapsamında plastik şişe, cam şişe ve metal içecek kutularını makineye iade eden vatandaşlar, her bir ambalaj için 25 kuruş depozito iadesi alabiliyor. İade edilen ambalajlar karşılığında kazanılan tutarlar, DOA mobil uygulaması üzerinden kullanıcı hesaplarına bakiye olarak tanımlanıyor ve harcamalarda kullanılabiliyor.
Uygulama, hem geri dönüşümü teşvik etmeyi hem de vatandaşlara ekonomik katkı sağlamayı amaçlıyor. Uygulamanın önümüzdeki süreçte daha fazla şubede hayata geçirilmesi bekleniyor.
Sinop'ta geri dönüşüm için örnek adım
Sinop’un Boyabat ilçesinde çevre bilincini artırmaya yönelik önemli bir uygulama hayata geçirildi.
Yayınlanma :
06.02.2026 11:06
Güncelleme :
06.02.2026 11:06
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: