Sinop Atatürk Anadolu Lisesi ve Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan takımlar, “Kahramanlar Tarih Yapar mı, Tarih Kahramanları Çıkarır mı?” sorusu üzerine münazara gerçekleştirdi.
Etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan ile İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci katıldı. Münazara öncesinde Sinop Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 21 kişilik jüri üyeleri, tartışma konusundaki görüşlerini oylama yoluyla paylaştı.

Ardından münazara aşamasına geçildi. Takımlar tezlerini ortaya koyarak savunmalarını yaptı, birbirlerine eşit sayıda soru yöneltti ve jüri üyelerinin sorularını yanıtladı.
Münazara sonunda, jüri üyelerinin tekrar oylama yapmasıyla hangi grubun ikna kabiliyetini daha iyi kullandığı ve oy artışı sağladığı belirlendi. Bu sonuçlara göre kazanan münazara grubu ilan edildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: