İstihdama yönelik mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında 7 Nisan'da başlayan ve toplam 116 saat süren kursa katılan kursiyerler, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
Özellikle 2026 yılında Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılması planlanan zabıt katipliği alımlarına hazırlanan kursiyerler, eğitim sürecinde uygulamalı çalışmalarla sınavın en önemli aşamalarından biri olan klavye uygulama testine yönelik yoğun hazırlık yaptı. Eğitim sonunda birçok kursiyerin 3 dakikada 90 kelime ve üzeri yazma hızına ulaştığı belirtildi.
Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, dijital becerilerin ve hızlı klavye kullanımının kamu ve özel sektörde giderek daha fazla önem kazandığını ifade ederek, kursa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Kamu personeli olmayı hedefleyen gençlerin yanı sıra kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyen vatandaşların da kurs boyunca düzenli ve disiplinli bir çalışma yürüttüğü bildirildi.
116 saatlik eğitim programı kapsamında kursiyerlere doğru oturuş teknikleri, parmakların klavye üzerindeki doğru yerleşimi ve ekrana bakmadan yazma becerisi gibi temel konularda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, aldıkları sertifikalarla birlikte 2026 yılında yapılacak resmi sınavlara hazırlanmayı sürdürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: