Genel Sağlık-İş Sendikası Sinop İl Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında, kamu kurumlarında yapılan banka promosyon anlaşmalarında yaşanan “merkez–taşra ayrımı” eleştirildi.
Sendika adına konuşan Genel Sağlık-İş Sinop İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, merkez teşkilatında çalışan personele verilen 105.000 TL nakit promosyon, 15.000 TL Paraf Puan ve 120.000–660.000 TL arası faizsiz kredi imkânlarının taşra personeline sunulmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Aytaç, uygulamanın “eşit işe eşit ücret ve hak” ilkesini çiğnediğini, kurumsal aidiyet duygusunu zedelediğini ve çalışanlar arasında ciddi bir hak kaybına yol açtığını söyledi. Ayrıca, taşrada görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ağır iş yükü altında büyük özveriyle çalıştığını belirterek, “Bu tür uygulamalar hem vicdana hem de çalışma barışına zarar veriyor” dedi.
Basın açıklamasında, tüm personele eşit koşullarda promosyon, kredi ve haklar tanınması talep edildi ve merkez–taşra ayırımına derhal son verilmesi istendi. Aytaç, taşrada görev yapan tüm emekçilerin haklarının korunması için kararlılıkla mücadele edeceklerini de ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: