Boyabat'ın kırsalında bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen Sarıkız örümceği, özellikle yaz aylarında sıcak ve kurak bölgelerde ortaya çıkmasıyla biliniyor. Genellikle böcek, kertenkele ve küçük hayvanlarla beslenen bu tür, etçil yapısı nedeniyle “et yiyen örümcek” olarak adlandırılıyor.Hızlı hareketleri ve saldırgan yapısıyla dikkat çeken örümcek, vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı.
Sarıkız örümceği, zehirli olmamakla birlikte ısırdığı bölgede alerjik reaksiyonlara, ağrı ve şişliğe neden olabiliyor. Uzmanlar, bu tür örümceklere karşı dikkatli olunması ve mümkünse dokunulmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.
Sinop'ta "sarıkız" paniği
Sinop'un Boyabat ilçesi kırsalında halk arasında “et yiyen örümcek” olarak tanınan Sarıkız örümceği görüldü.
Yayınlanma :
16.07.2025 10:40
Güncelleme :
16.07.2025 10:40


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: