Sinop İl Müftülüğü’nün vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek, cami merkezli bir hayat bilinci oluşturmak amacıyla sürdürdüğü "Şehirlerin Kalbi Camilerde Buluşuyoruz" projesinin bu haftaki durağı Demirci Köyü Durak Mahallesi Camisi oldu.

Programa Sinop Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Sadan, İl Fetva Vaizi Mesut Kement, Cezayirli Ali Paşa Camisi İmam Hatibi Selahattin Başkaya, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yasin-i Şerif ve istiğfar ile manevi huzur
Maneviyatın doruğa çıktığı etkinlik, Demirci Köyü imam hatipleri tarafından okunan Yasin-i Şerif tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından Selahattin Başkaya'nın kıldırdığı sabah namazında saf tutan cemaat, namaz sonrası hep bir ağızdan edilen istiğfar dualarıyla duygu dolu anlar yaşadı.
Sahurla bedenimizi, seherle ruhumuzu doyurmalıyız
Programda cemaate hitap eden İl Fetva Vaizi Mesut Kement, Ramazan ayında kazanılan manevi disiplinin yılın tamamına yayılması gerektiğine dikkat çekti. Kement, “Ramazan'ı yaklaşık iki ay geride bıraktık; ancak biz hâlâ o atmosferi yaşamaya devam ediyoruz. Ramazan bir eğitim kampıydı ve ondan öğrendiklerimizi hayatımıza tatbik etmekle sorumluyuz. Seher vakti, sahur kavramıyla eş değerdir. Sahura kalkmayı, onun feyzinden istifade etmeyi öğrendiğimiz gibi seherlerle de bu bilinci devam ettirmeliyiz. Sahurda bedenlerimiz doydu, seherde de ruhumuzu doyurmalıyız. Seher, başlı başına bir berekettir. Büyüklerimiz, seher yellerinin feyzine ulaşmak için bu vakitte pencerelerini açarlarmış. O hâlde gelin, bizler de gönül pencerelerimizi açalım; seherin bereketini kalplerimizde hissedelim” dedi.
Program, Şube Müdürü Mustafa Sadan tarafından yapılan kapanış duasının ardından, cami cemaatine sunulan ikramlarla sona erdi.
Program, Şube Müdürü Mustafa Sadan tarafından yapılan kapanış duasının ardından, cami cemaatine sunulan ikramlarla sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: