Vali Özarslan yaptığı açıklamada, Sinop'un Durağan, Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinde sıcaklığın 36 dereceye yükselmesini, nemin %20’nin altına düşmesini ve rüzgarın 35 km/saat hızla esmesini beklediklerini ifade etti.
Sinop Merkez, Ayancık, Türkeli, Gerze, Erfelek ve Dikmen ilçelerinde sıcaklığın 33 dereceye çıkacağı, nemin %40’a kadar düşeceği ve rüzgarın 38 km/saat hızla eseceği bildirildi.
Vali Özarslan, vatandaşlara özellikle anız yakmamaları, sigara izmariti atmamaları, açık alanda ateş yakmamaları ve doğaya cam veya çöp bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Özarslan, “Bir anlık dikkatsizlik, geri dönüşü olmayan büyük bir felakete yol açabilir. Yangınları birlikte durdurabiliriz. Daha başlamadan!” dedi.
Sinop’ta yangın alarmı: Vali Özarslan uyardı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, artan sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarın orman yangını riskini yükselttiğini belirterek vatandaşları uyardı.
Yayınlanma :
17.08.2025 12:14
Güncelleme :
17.08.2025 12:14


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: