Sinop Valiliği Avrupa Birliği ile Dış İlişkiler Bürosunun hazırlamış olduğu ve Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün paydaş kurum olarak destek verdiği Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi "Seyir Defteri" kapsamında Sinop’tan 13 yelken ve kürek sporcusu Portekiz’e gidiyor.
Gençlerin gideceği ev sahibi kuruluş Mobility Friends'in temsilcisi Joaquin Saavedra Rojas gençlerle tanışmak ve ön hazırlık çalışmaları yapmak üzere Sinop'a geldi.
Joaquin Saavedra Rojas, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yaptığı ziyarette Proje hakkında bilgiler verdi ve sunum yaparak, görevleri hakkında gençleri bilgilendirdi.
Proje kapsamında gençler, Atlas Okyanusunda kendi branşlarında spor yapacak, Portekizli gençlere yelken ve kürek sporunu öğretecek ve dostluk müsabakalarına katılacaklar.
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş projenin verimli olması temennisinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.