Sinop'a kültür sanat bakımından bir çok katkıda bulunan Rüstem Kaya eğitim vermeye devam ediyor.
Sinop’a kültür sanat bakımından bir çok katkıda bulunan, bir çok müzik aleti’nin eğitmenleri ile birlikte eğitimini veren Akademi Müzik Merkezi, 7’den 77’ye hizmet vermeye devam ediyor.
Akademi Müzik işletme sahibi Rüstem kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada;” 1970 yılında İstanbul'da 1 yıl özel bağlama eğitimi almım ve 71 yılında İstanbul Devlet Konservatuarını kazanmış. 1978 yılında bazı sebeplerden dolayı konservatuardan ayrılıp, daha sonra 1984 yılına kadar İstanbul Türk Folklor Kurumunda, İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği hocalarımız eşliğinde çalışmalarda bulundum. Daha sonra memleketim olan Sinop'a gelip, Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde bağlama kursları ve Halk Müziği Koroları çalıştırmaya başladım. Sinop Belediye Konservatuarının kurulma aşamasında katkıda bulundum ve 1998-2004 yılları arasında Konservatuar idareciliği ve Türk Halk Müziği Koro Şefliği'nde bulundum. 2004 yılında emekli olduktan sonra tekrar Sinop Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bağlama dersleri ve Halk Müziği koro çalışmalarında bulundum. Aynı yıllar içerisinde Sinop Kapalı Cezaevinde mahkum kardeşlerimize bağlama dersleri ve çeşitli etkinliklerde bulundum. Burada keman, piyano, gitar, bağlama, ud, kaval, kemençe, ses eğitimi, üniversitelerin müzik bölümlerine hazırlık eğitimleri vermeye başladık.
2017 yılında Sinop'ta konusunda uzman hocalarımız Yağmur Gör, Nadi Kantarcıoğlu ve Ferruh Güven ile birlikte akademi, müzik, danışmanlık, organizasyon, enstrüman satış ve tamiratı adı altında eğitim vermeye başladık. Burada eğitim görmek isteyen her yaştan öğrencilerimizi Akademi Müziğe bekliyoruz, bu konuda Sinop halkımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. kayıtlarımız devam etmektedir."dedi.