Kentin önemli inanç turizmi alanlarından biri olan Seyyid Bilal Camii ve Hatunlar Türbesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Başkan Üçüncüoğlu, restorasyon çalışmalarını yerinde takip ederek, yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgiler aldı. Kültür Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle restorasyonun yapıldığını ifade eden Üçüncüoğlu, Sinopflashaber.com’a açıklamalarda bulundu. Ayrıca Seyyid Bilal Camii ve Hatunlar Türbesi, Türkiye’de önemli tarihi ibadet alanları arasında yer alıyor.
“Kitap Okuma Alanları da Yer Alacak”
Ankara’da restorasyon işlemleri için AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile gerekli temaslarda bulunduklarını söyleyen Üçüncüoğlu; “Seyyid Bilal Hazretleri türbesindeyiz. Türkiye’de tanınan bilinen Peygamberimizin torunlarından Hz. Hüseyin’in torunu, Seyit Bilal Hz. Türbesi onarımı yapılıyor. Çevresinin bakımı yapılıyor ama belli bir kısmı yapılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan kısmı yarısı. Diğer bölümü de Belediyeye aitmiş. Kültür Bakanımız geldiğinde bu alanı göstereceğiz. Alanın tadilatıyla ilgili çalışmaları anlatacağız. Yıllardan beri minare yıkılma tehlikesi vardı. En önemli kısmı minare bölümü. Zaman içerisinde yıpranmış, arkadaşlar onları söktüler. Binanın etrafındaki tahliye boruları, bütün çevre tamir ediliyor. Burası zaten Türkiye’de bilinen ziyaret alanlarından bir tanesi. Bizde buranın çalışmaları milletvekilimiz ile beraber yakından takip ediyoruz. Nazım Bey sağ olsun Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gittik beraber. Burada kitap okuma alanı yapılacak. İnsanlarımız bahçede dinlenip kitaplarını okuyacaklar. Bir de Sinop Deniz Savaşı’nda şehit olan Riyali Hüseyin Paşa’nın mezarı var. Yine oda burada. Onlarında restorasyonu yapılıyor. İleriki süreçte de biz diğer alanın da yapılmasını talep edeceğiz. Kubbeler değişecek, duvarlar yenileniyor ve tarihi doku ortaya çıkartılıyor.” İfadelerine yer verdi.
Üçüncüoğlu; “Tarihi doku ortaya çıkacak”
AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu Seyyid Bilal Camii restorasyonu hakkında; “Kubbeler değişecek, duvarlar yenileniyor ve tarihi doku ortaya çıkartılıyor.” dedi.
Yayınlanma :
09.07.2025 13:55
Güncelleme :
09.07.2025 13:59
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: