Uzmanlar, uzağı görmekte zorluk çekenlerin bilgisayar körlüğü hastalığına yakalanmış olabileceklerini ve bir göz doktoruna muayene olmalarını tavsiye etti.
Her gün hayatın bir alanında, bilgisayar, telefon ya da tabletteki oyuna odaklanmış, çevresindeki olup bitenle ilişkisini tamamen kesmiş onlarca çocuk görmek mümkün hale geldi. Ancak uzmanlara göre bu durum, çocuklarda çok ciddi sağlık ve gelişme sorunlarına yol açıyor. Tablet, bilgisayarlar ve akıllı telefonlar nedeniyle çocuklarda boyun ve bel rahatsızlıkları başta olmak üzere çok sayıda rahatsızlığın ciddi biçimde artış gösterdiği belirtiliyor. Bu aletler, yoğun biçimde kullanım nedeniyle gelişme çağındaki çocukların omurgalarında ciddi hasara yol açıyor. Boyun, sırt, bilek ve göz ağrısı gibi hastalıklar, en fazla 5-9 yaş arası çocuklarda görülmeye başlandı. Uzmanlara göre en iyi tedavi, çocukların tablet ve akıllı telefon kullanımına sınırlama getirilmesi.
Bu çerçevede yaz tatilinin başlaması üzerine özellikle çocuklarda bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon kullanımı arttı. Bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon kullanımının artması üzerine çocuklarda uzağı görememe şikayetlerinde artış yaşanmaya başlandı. Yapılan muayenelerde özellikle çocuklarda uzağı görememe şikayetlerinin yoğun bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon kullanımına bağlı bilgisayar körlüğü hastalığının olduğu tespit edildi.
Uzağı görmekte zorlanıyorsanız, bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz
Özellikle yaz tatilinde çocukların bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon kullanmasının yoğunlaşması üzerine uzağı görmekte güçlük çektiklerine yönelik şikayetler arttı.
Yayınlanma :
16.08.2023 16:49
Güncelleme :
16.08.2023 16:49


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: