İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenciler katıldı.
Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Taşdemir, yapay zekanın dünyadaki yerine ve ülkemiz için önemine dikkat çekerek öğrencilerimize hitaben, “Yapay zeka çağımızın en önemli teknolojilerinden biri haline geldi ve bu alanda büyük hayaller kurun Hayal etmek, büyük başlangıçların temelidir. Hayalinizdeki projeleri görmek, onları gerçekleştirmenin ilk adımıdır. Bu nedenle, sizlere hayal etmeyi ve bu hayalleri yazmaya teşvik ediyorum. Üniversite olarak, sizlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve geliştirmek için buradayız.” dedi.
Konuşmaların ardından “Yapay Zeka Yol Haritası” konulu panele geçildi. Panele; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Çakmak, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ozan Filiz, Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Söğüt, Üretken Çocuklar Derneği İrfan Sivri ve Üretken Çocuklar Derneği Besim Ogelman konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, Derin Öğrenme Örnek Uygulamaları, Eğitimde Yapay Zeka, Dil Öğrenmede Üretken Yapay Zeka ve Tasarım Odaklı Yapay Zeka konularında sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.
Yapay zekanın geleceğini şekillendiren en son yenilikler ve ilerlemeler hakkında dikkat çekici sunumlar gerçekleştirildi. Gelecekte, yapay zeka teknolojilerinin daha da gelişeceğine ve hali hazırda sağlık, eğitim, iş sağlığı, temel bilimler ve tarım gibi pek çok alanda insanlığın sorununu çözmek için kullanıldığına değinildi. Özellikle, eğitimde yapay zekanın önemli bir rol oynadığı ve öğrencilere kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarak onların güçlü yönlerini keşfetmelerine ve zayıf noktalarını geliştirmelerine yardımcı olabileceği vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: