TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yeşil dönüşüme ilişkin açıklama yaptı. Ayrıca Karaismailoğlu, yıllara göre hedeflenen şarj soketi rakamlarını da paylaştı.
Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Yeşil dönüşüm yolculuğumuzda çevre dostu adımlarımız devam ediyor. Hedef 2053 Sıfır Emisyon.
Ülkemizde elektrikli araçların sürdürülebilir ve erişilebilir bir şarj altyapısına sahip olması için şarj istasyonlarının mekânsal analizleri değerlendirilerek Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Modeli çerçevesinde ortalama yolculuk, enerji tüketimi, sürüş süresi değişkenleri doğrultusunda planlama yaptık.
Bu kapsamda 2029, 2035 ve 2053 projeksiyon yılları için ihtiyaç duyulan elektrikli araç şarj istasyonu ve soket sayıları belirlenerek şehirler arası karayolu ağındaki tüm yolculukları kapsayacak optimum şarj istasyonu konumu belirledik.
Ülkemizde elektrikli araçları teşvik ederek sürdürülebilir ulaşımın geleceğine katkı sağlarken Türkiye Yüzyılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her hayali gerçeğe dönüştürüp 2053 sıfır emisyon hedeflerimize kararlı bir şekilde ulaşacağız.''
Öte yandan paylaşılan infografikte şu bilgilere yer verildi: 2023 yılında 3 bin 378 olan elektrikli araç şarj soket sayısının 2053'te 37 bin 946'ya, elektrikli araçlardaki elektrik talebinin 2,6 gigavattan 64,46 gigavata, elektrikli araçların taşıt çarpı kilometre verisinin 17 milyon 341 bin 460'tan 429 milyon 708 bin 595'e çıkarılması hedefleniyor.
2053 yılı için elektrikli şarj soketi hedefi 37 bin 946 adet
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, ''2029, 2035 ve 2053 projeksiyon yılları için ihtiyaç duyulan elektrikli araç şarj istasyonu ve soket sayıları belirlenerek şehirler arası karayolu ağındaki tüm yolculukları kapsayacak optimum şarj istasyonu konumu belirledik'' dedi.
Yayınlanma :
21.08.2023 19:11
Güncelleme :
21.08.2023 19:11


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: