Sinop’un en hareketli noktalarından biri olan tarihi Alaaddin Camii’nin çıkış kapısı önü, sabah saatlerinde kuşların yemlenme alanına dönüşüyor.
Cami çıkışında bekleyen yüzlerce kuş, vatandaşların attığı yemlerle karınlarını doyuruyor. Almanya’dan memleketi Sinop’a gelen 60 yaşındaki Cemal Albayrak da bu sabah kuşları unutmadı. Boş zamanlarını Alaaddin Camii çevresinde değerlendiren Albayrak’ın attığı yemlerle kuşlar adeta ziyafet çekti.

Kuşların yem kapışma anları çevreden geçen vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, cami çıkışındaki bu rutin her sabah renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Kanat seslerinin birbirine karıştığı o anlar, Sinop’un günlük yaşamındaki huzur dolu karelerden biri olarak kaydedildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: