Anahtar Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Faruk Yıldırım tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Köylü halkın efendisidir.” İlimizin yerel bir sorunu olan ve en önemli temel ihtiyaçlardan biri olan su sorunu yine gündeme gelmiştir. “Su hayattır.” Sinop halkı günlerdir yaşanan bu sorunla alakalı serzeniş içerisindedir. Biz, toplumun iç sesi olarak konuyla ilgili yaptığımız araştırmada, Gerze ilçemiz için DSİ tarafından yapılan İçme Suyu İsale Hattı projesi tamamlandıktan sonra kullanıma başladığı günden itibaren köylerimize ve Osmaniye Mahallesi’ne haftalardır su gitmediği hakkında yerel basında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan videolar ile sokaklarda konuşulan bu işin ne zaman son bulacağı sorusu, yaşanan sorunun ne kadar büyük ve vahim olduğunu göstermiştir.
Sıcaklıkların normalin üstüne çıktığı bir dönem yaşıyoruz ve ülkemizin orman yangını haberleri ile her gün uyanıyoruz. Toplumun vicdanı olarak soruyorum: İçmek için su bulamayan köylüm, şayet evinin civarında bir yangın çıksa, nasıl söndürecek, nasıl müdahale edecek?
DSİ tarafından projelendirilip yapılan isale hattının hatalı olduğu aşikardır; kullanıma başladığı ilk günden itibaren sorunların baş gösterdiği, projenin planlamada hata içerdiği ve uygulamada tutmadığı apaçık yaşanan sorunlardan bellidir. Proje kaynaklı hataların düzeltilmesi veya başka çözümler bulunarak bu hatadan dönülmelidir.
Buradan halkın iç sesi olarak ilimizin valisi ve iktidarın yetkililerine sesleniyorum: Bu sorun bugünden böyle başladı ise ileride daha büyük bir probleme dönüşeceği anlaşılmıştır. Köylümüz zor durumdadır, sıkıntı içindedir, sizden beklenti içindedir; yoksa bu dert kışa girince bitmez, yaz ayı gelince kapınızı tekrar çalar”
Yorumlar
Kalan Karakter: