Sinop merkez Enver Bahadır Caddesi’nde yer alan çocuk parkı, adeta tehlike saçıyor. Parkta bulunan tahta salıncağın zemine bağlı olduğu ana taşıyıcı ahşap direkler ve sabitleyici mekanizmalar gevşeyerek yerinden oynadı.
Çocukların sallandığı esnada salıncağın bağlı olduğu tahta bloğun feci şekilde sallanması ve yerinden oynaması, parkı kullanan aileleri korkuttu. Her an devrilme riski taşıyan ahşap salıncak, olası bir faciaya davetiye çıkarıyor.
Facia yaşanmadan önlem alınsın
Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ve veliler, çocukların neşe içinde oynaması gereken alanın tehlikeli bir ortama dönüştüğünü belirtti. Salıncağın sallandıkça kökünden oynadığını ifade eden vatandaşlar, “Çocuklar salıncağa bindiğinde tahta direkler beşik gibi sallanıyor. Her an kırılıp bir çocuğun üzerine devrilecek diye korkuyoruz. Bir facia yaşanmadan, bir evladımızın canı yanmadan yetkililerin buraya acilen müdahale etmesini istiyoruz” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Vatandaşlar, kaza riskine karşı ahşap salıncağın acilen sağlamlaştırılmasını ya da tehlike giderilene kadar emniyete alınmasını talep ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: