Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnce burunda Fıstık Çamı Dikimi başladı.
Öncülüğünü İşletme Müdürü Hakan Orhan başta olmak üzere Erfelek Orman İşletme Şefi Sefer Akan ve Ağaçlandırma Şefi Özlem Akanın yaptığı fidan dikme çalışmaları İnce burunda yapıldı.
Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileri ve çevre köylerden toplanan orman işçileri de fidan dikilecek arazide yerlerini aldılar.
Erfelek Ağaçlandırma Şefi Sefer Akan; Toplam fidan dikilecek arazinin
Sefer Akan ayrıca; Bu çalışmada İşletme Müdürümüz Hakan Orhan ve Ağaçlandırma Şefimiz Özlem Akan' ın çok emeği var. Müdürümüzün azim ve gayreti sayesinde daha hızla ilerliyoruz. Özellikle bu fidanlardan 5 yıl sonra toplanmaya başlanacak olan çam fıstıkları bölge insanı ve Sinoplu lara büyük bir maddi gelir kaynağı olacaktır. Aynı zamanda bölgeye dikilen fidanların daha önceki yıllarda dikilen, burada mükemmel büyüklüğe ulaşan Fıstık Çamı fidanlarının tohumlarından elde edildiği ve uyum konusunda mükemmel olduğunu söyledi ve Bu yıl daha çok fidan dikilecek alan var. Çalışmalarımız bundan sonraki yıllarda da artarak devam edecek. Diyerek sözlerini tamamladı.
Gençlik ve Spor Merkezinden gelen öğrencilerden Mehmet Sefa Onur ve Büşra Saraç ;"Buraya fidan dikmek için geldik.
Herkes fidanları, ağaçları kesiyor bizler de gönüllü olarak tekrar dikmeye geldik. Ağaçların kesilmesine hem doğa için hem de insanlar için karşıyız.
Fidan dikme çalışması çok güzel bir çalışma inşallah kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikerek ağaçlandıracağız ve lütfen artık doğayı rahat bıraksınlar" diyerek düşüncelerini aktardılar.
Gençlik Hizmetleri Merkezinde görev yapan Ebru Yavuz ise şunları söyledi; "Buraya Fıstık çamı dikmeye ve gençlerimizi daha duyarlı yapmaya geldik. Sinop'taki okul öğrencilerinden gönüllü olanları ile geldik.
Şu an ilk fidanlarımızı burada diktik ancak bundan sonra da devam etmeyi düşünüyoruz. Fidan dikimi olan her yerde varız".dedi.
Haber
Melek Akan