MATKAP’TAN SİNOP ZİYARETİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap hafta sonu Sinop ziyaretinde bulundu.
Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Başkanı Mustafa Acun ve Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz ile birlikte ilk olarak CHP Gerze ilçe kadın kollarının düzenlediği etkinliğe katıldı. Nihat Matkap, ilk olarak Yaykıl köyüne giderek termik santral karşıtlarıyla bir araya geldi ve çevrecilerle görüşmesinin ardından Sinop'a hareket etti. Matkap Sinop’ta sırasıyla Küçük Sanayi Sitesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Sinop Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şubesi, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ile OR-KOOP Başkanlığı'nı ziyaret etti. Nihat Matkap daha sonra CHP binasına geçerek, il ve ilçe örgütleriyle bir araya geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Sinop Liman Çay Bahçesinde balıkçılar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Matkap balıkçıların sorunlarını dinledi ve basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Sinop’un hoş, mütevazı ve yaşanır bir kent olduğunu dile getirdi.
Gazetecilerin Çözüm süreci ile ilgili düşüncelerini sormaları üzere Nihat Matkap; Toplumsal barışın oluşması adına hep çalıştık ve çabaladık. Bu konuda çok içtenlikli davrandık. Şimdi bu barışın olması adına elimizden geleni yaparız ancak bizim de bazı kırmızı çizgilerimiz var. Bizler çoğulculuk anlayışını güçlendirerek ve demokrasiyi derinleştirerek bu sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Ak partinin ben bu işi çözüp kahraman olacağım diye bir düşüncesi olmamalıdır. Bütün liderlerle bir araya gelerek çözüm yolu konuşulmalıdır.” dedi.
Suriye olayları ile ilgili düşüncelerini aktaran Matkap konuyla ilgili şunları dile getirdi; “Şu an sınırlar kontrol altında değil, kevgire dönmüş yolgeçen hanı gibi. Suriye sınırına gelen giden de belli değil. Türkiye o politikanın çok vahim sonuçlarını yaşıyor. Eskiden otellerde yer bulunamazken şimdi bütün bunlar tersine döndü.” Dedi.
Matkap; “Balıkçılarla biz görüşmek ve sorunlarını dinlemek istedik. Balıkçıların Sinop ekonomisinde önemli bir yeri var. Balıkçılar bizim bilmediğimiz bir olayı da gündeme getirdiler. Çitçilerin bir doğal afette yardım aldıklarını ancak kendileri için böyle bir uygulama olmadığını belirttiler. Haklı olduklarını düşünüyoruz ve bu konuda bir yasa çıkması için elimizden geleni yapacağız “diyerek konuşmalarını tamamladı.