Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve kendi yaptığı Sinop İlini tanıtan ilk amfora desenli tabağı 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti adına Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel’ e takdim etti.
Sinop’un tarihi değerlerini bir tabak üzerinde birleştiren Garnizon Komutanı J. Albay Osman Coşkun yaptığı açıklamada: “Bu amfora bizzat Sinoplu bir ustamızın el emeğiyle ve Sinop’ un Gerze ilçesinde üretildi yani her şeyi ile Sinoplu. Bölgemize dışarıdan gelen üst düzey konuklara ne ikram edebilir ne verebiliriz diye düşündük. Kotra güzel hoş bir hediye ama her şeyi ile Sinop’ u çok yansıtmıyor. Sinop tarihi ve kültürü olan çok zengin bir yer. Tarihi ve doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin olan Sinop’un tek bir kotrayla tanıtılması yetersiz kalıyordu. Sinop’un tarihini ve Sinop’a has birçok şeyi içinde barındıran bu hediyelik tabak ile misafirlerimiz Sinop’un tarihi değerlerini ve Sinop’a has özelliklerini bir arada görmüş olacak.” dedi.
Gazetecilerin buraya yerleşmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna Coşkun;“ Sinop’ un yeri benim için çok özel. Sinop ile gönül bağımız var.Sinop’ta görev yapıyor olmam tesadüf değil buraya tayinimi ben istedim. Görev süresi 2 yıl ancak gitmekle her şey bitmez. Yapabileceğim bir şey olduğunda dostlarımın beni her zaman aramalarından mutlu olurum.” dedi.