Sinop il müftüsü Ali Hayri Çelik, “Ramazan-ı Şerifin, sayılı günlerini tamamlamaya yaklaştık.
İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan mübarek Kadir Gecesi’ne Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz” dedi.
Açıklamalarının devamında Çelik; “Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Ramazan-ı Şerifin kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır.
Kur’an-ı Kerim inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmış, rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir.
Kadir suresinde ifade edildiği gibi Kadir gecesini bin aydan daha hayırlı kılan, Kur’an-ı Kerim’in ilk nüzulüne şahit olmuş bir zaman diliminin onda olmasındandır. Binaenaleyh Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir gecesini ihya etmiş oluruz. Kur’an-ı Kerim’in hak, hakikat, ahlâk, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerle Sinoplu hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Bu gecenin manevi bereketinden istifade edebilmemizi ihsan buyurmasını, Kadir Gecesinin bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın tesisine vesile olmasını; başta Sinoplu hemşerilerimizin, aziz milletimizin, İslam Ümmetinin ve tüm insanlığın Peygamber Efendimiz (sav)’in yüce örnekliğinden nasipdar olmamızı nasip etmesini Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyor ve Alaaddin Camiinde de Kadri Gecesinde Enderun usulü ve Cumhur Müezzinliği ile eda edilecek teravih namazı ve akabinde ziyarete açılacak olan Sakalı Şerif ziyaretine tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.