Sinop Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Uğur Mumcu meydanında oturma eylemi yaptı.
Sinop Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları, Özgecan Yasası’nın TBMM’den çıkması için Uğur Mumcu meydanında 2 saatlik oturma eylemi yapıldı.
Oturma eylemine destek verenlerden biri ise CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz oldu. Karadeniz, “Türkiye'de maalesef Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri son zamanlarda biraz fazla gündemde. Ne yazık ki ülkemiz bu konuda biraz eksik kalıyor. Türkiye’de yüzde 73 koruma isteyen kadınlarımızı koruyamadığımız için bir çok kadınımızı cinayetlere kurban veriyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. Özgecan Aslan vahşi bir şekilde katledildikten sonra bu yasa gündeme geldi. Kadının korunması gereken bu yasanın mutlaka çıkması lazım. Bizde bunu mecliste gündeme taşıyoruz. Bir kadın cinayetinde kadın mini etek giydi diye erkeğe cezada indirim uygulanıyor. Böyle saçma bir düzen olamaz. Bunlara karşı Türk kadınımızın tarihi cefakar, fedakar yaşamla dolu. Kurtuluş Savaşında Türkiye'mizi canıyla kanıyla koruyan kadınlarımızın geçmişte güzel bir tarihi var. Bu tarihi yıllarca sürdürmesi gerekirken maalesef ülkemizde dünyada olmadığı kadar kadın cinayeti kadına şiddet bunu gündeme getiremeyen, evinde darp görüp getiremeyen belki çevremizde bile bilmediğimiz bir sürü insan var. Bunların artık ülkemizde yasalaşması, kadın erkek eşitliğinin artık gündeme gelmesi gerekiyor. Bu eylemde bu yasanın gündeme gelmesi ve onaylanması isteğiyle alakalı.” dedi.