Öğrenci Yaşam Merkezi önünde gerçekleştirilen açılış programına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Rıza Bayrak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, akademik idari personel, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurhan Öztürk, projenin amacı ve gün boyunca devam edecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Programda selamlama konuşması yapan Rektör Taşdemir ise minik öğrencileri Üniversitede misafir etmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Sinop merkez, ilçeler, köyler ve Samsun köylerinden gelen yüzlerce ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Üniversite öğrencilerince hazırlanan çalışmaların yer aldığı stantları tek tek dolaşarak, farklı projeleri, icatları ve deneyleri görmenin heyecanını yaşadı. Ayrıca öğrenciler bünyesinde matematik, fizik, biyoloji, astronomi, coğrafya gibi farklı disiplinlere yönelik hazırlanmış bilimsel deneysel setlerini barındıran “Mobil Bilim Merkezi” aracını inceleme imkânı buldu.
Rektör Taşdemir ve Rektör Yardımcıları da etkinliğe katılan öğrencilerle sohbet edip onlarla birlikte stantları gezdi.
“Bahar Etkinlikleri” kapsamında İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda Bilim Uzmanı/Çizgi Ötesi Öğretmen Emre Özel’in konuşmacı olarak katıldığı “Çizgi Ötesi Öğretmen Olmak” konuşu söyleşi gerçekleştirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: