Geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını dile getiren emekliler, maaşlarla temel ihtiyaçların dahi karşılanamadığını söyledi.
Emekli Yusuf Yılmazer, maaşların yetersiz olduğunu belirterek, “Yetmesi mümkün değil. İki tane simide 40 lira verdim. Para olmadığı için iki tane çay alamıyorum. Kiralara bakarsak ne olacak ki? 6 ay emekli maaşını alacaksın, biriktireceksin, ancak 2 ay kirada kalacaksın. Mümkün değil, yetmez” dedi.
Emekli Mustafa Ahmet Ökten ise ekonomik sıkıntıların toplumsal sorunlara yol açtığını savunarak, “Paranın olmadığı yerde ne olur? Hırsızlık olur, ahlaksızlık olur, fuhuş olur. Maalesef feci olur. Ben Avustralya’da yaşıyorum. Buraya gelmeyi hiç düşünmüyorum. Sadece ailem ve arkadaşlarım için geliyorum. Türkiye’nin durumu çok kötü. Bunu sadece ben değil, buraya gelen herkes söylüyor” diye konuştu.
Emekli Hüseyin Aydın da yaşanan sıkıntıların artık dayanılmaz hale geldiğini dile getirerek, “Vatandaş bitmiş durumda. Sokağa mı insin, kavga mı etsin? Buna devletin bir çare bulması lazım. Arkadaşımın yanına oturup çay söylemeye utanıyorum. Emekli adam ne yapar? Sürünür. Kemeri sıka sıka kemer kalmadı. Canımıza tak etti” ifadelerini kullandı.
Emekli Hadiye Karakan ise maaş artışını “sefalet” olarak nitelendirerek, “Bu maaşla ne kira ödenir, ne doğalgaz, ne çocuk okutulur. Bu sistem nasıl dönüyor gerçekten anlamıyorum. Türk milletinin birbirine yardımıyla ayakta duruyoruz, yoksa imkânsız” dedi.
Emekli Salih Danacı da Sinop’taki kira fiyatlarına dikkat çekerek, “Sinop’ta en az kira 15 bin lira. Maaştan geriye 4 bin lira kalıyor. Bu parayla geçinmenin imkânı yok. Eskiden şartlar çok daha iyiydi” şeklinde konuştu.
Emekliler, artan hayat pahalılığı karşısında maaşların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: