Sinop’ta yaz sıcaklarının bastırmasıyla birlikte deniz sezonu resmen başladı ancak kentin en çok tercih edilen sahil şeritlerinden biri olan Öztürkler Plajı, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Serinlemek ve güzel vakit geçirmek için plaja giden Sinoplular ve kente gelen yerli turistler, karşılaştıkları çöp manzarası karşısında büyük şok yaşadı.
Turizm şehri Sinop’un marka değerine gölge düşüren görüntülere sahne olan Öztürkler Plajı'nda, kumsalın plastik şişeler, ambalaj atıkları, evsel atıklar ve denizden kıyıya vuran yosunlarla kaplı olması büyük tepki çekiyor. Uzun süredir hiçbir temizlik ve bakım çalışmasının yapılmadığı açıkça görülen sahilde, vatandaşlar çöplerin arasında denize girmek zorunda kalıyor.
Duruma isyan eden çevre sakinleri ve tatilciler, “Yaz sezonu geldi, çevre illerden binlerce misafir ağırlıyoruz ancak Sinop'un en bilinen plajının hali içler acısı. Basbayağı pislik içinde! Buranın sezondan önce pırıl pırıl yapılması gerekirdi. Yetkililer neyi bekliyor?” diyerek sert tepki gösterdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: