Üniversite kayıtları 28 Ağustos itibariyle başladı. Öğrencilerin yeni eğitim döneminde barınma ihtiyacını nasıl karşılayacağı merak konusu oldu. Son dönemde sürekli yükselen kira ücretleri ve yüzde 25 kira zam sınırı ile ev sahipleri istedikleri kira ücretini alamıyordu. Bu sebeple bazı ev sahipleri uzun dönem kiracıların yerine kısa dönemli öğrencileri tercih etmeye başladı. Buna rağmen konut arzının yetersiz olması nedeniyle kiralık ev bulmakta zorluk yaşanıyor.
Üniversite kayıt dönemlerinde kiralık evlere her zaman talebin arttığını söyleyen Emlak Uzmanı Olcay Selvi, ‘’Türkiye genelinde bu dönemde kiralık ev ve yurt telaşına girildi. Özellikle İstanbul’da konut ve kiralık ev arzı düşük seviyede. İstanbul’a göç çeşitli sebeplerle zaten var. Yaklaşık 200 bin öğrencinin de yurt içi ve yurt dışından gelmesi bekleniyor. Yeni çözümler üretilmeli, boş kalan ticari alanlar konuta ve yurda çevrilebilir’’ dedi.
Ev sahiplerinin kiracı tercihinin de değiştiğini ifade eden Selvi, "Kiracı olarak öğrenciler tercih edilmeye başladı. Kısa dönem kalmaları ve birden fazla kişi kalarak yüksek kira ödeyebildikleri için öğrenciler tercih ediliyor. Eskiden durum tam tersiydi, herkes kiralık ev bulabiliyordu. Aileler kiracı olarak tercih ediliyordu. Şimdi ise öğrenciler sadece okul döneminde kirada kalıyor. Birden fazla öğrenci kalıyorsa en üst sınıfta olanlara kira kontratı yapılıyor" şeklinde konuştu.
Üniversite kayıt süreciyle kiralık ev telaşı başladı
Üniversite öğrencilerinin yeni dönem eğitim-öğretim dönemi için kayıt süreci başladı. Üniversite kayıtlarının başlamasıyla İstanbul'da kiralık ev hareketliliği arttı. Sektör temsilcileri ev sahiplerinin kısa dönem oturacakları ve tahliye kısmında sorun çıkarmayacakları düşüncesiyle kiracı olarak öğrencileri tercih etmeye başladığını belirtti.
Yayınlanma :
31.08.2023 19:15
Güncelleme :
31.08.2023 19:15


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: