Valiler Kararnamesi ile Sinop'tan Mardin Valiliğine atanan Vali Dr.Ahmet Cengiz "Sinop gibi güzel ilden Mardin gibi bir başka güzel ile atanmak benim için gurur verici.Belki biraz içimde burukluk var ama Mardin de dünyanın çok müstesna kentlerinden biri." Dedi. Yeni valiler Kararnamesi ile birlikte Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in memleketi Mardin'e vali olarak atanırken Sinop Valiliği'ne de İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Yavuz Selim Köşger getirildi.
Sinop'ta iki yıl görev yaptıktan sonra Mardin'e atanan Vali Ahmet Cengiz yaptığı açıklamada: "Son kararname ile Sinop Valiliğinden Mardin Valiliğine atandım.2 yıla aşkın bir süredir Sinop Valisi olarak görev yaptığım süreçte gerek Sinop'ta yaşayan gerek Sinop dışında yaşayan Sinoplu hemşerilerim ile iyi bir iletişim kurduk iyi bir gönül birliğimiz oldu.
Onlardan hep yakınlık gördüm, hep destek gördüm kendilerine yürekten teşekkür ediyorum ben onlara bir adım gitti isem onlar bana 3 adım, beş adım geldiler.
Tabi güzel bir ilden Mardin gibi bir başka güzel ile atanmak benim için gurur verici belki biraz burukluk var içimde ama Mardin de dünyanın çok müstesna illerinden kentlerinden biri. Mardin kültürlerin bir arada yoğrulduğu yan yana yaşadığı bir il. " dedi.
Mardin'de görev yapacak olmam benim için bir ayrıcalık diyen Vali Cengiz : "Bize güvenenlere mahcup olmayacağız. Hükümetimizin destekleri ile Mardin'de de güzel hizmetlere imza atmayı umuyorum. Sinop bu süreçte bir değişim yaşıyor. Bu dönemde bu periyotta Sinop Valisi olarak görev yapmak gerçekten bir ayrıcalıktı.
Mutlaka başlanan her projelerin bulunduğu dönem içerisinde bitmesi her kamu görevlisinin arzusudur.
Devlette devamlılık esastır. Dolayısıyla Sinop Valisi olarak atanacak değerli meslektaşım bu hizmetleri çok daha üst düzeye çok daha iyi noktalara taşıyacaktır bundan hiçbir tereddüttüm yok. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak gelen valimizi mutlaka bilgilendireceğim gerek devam eden projeler gerekse tasarlanan projeler konusunda kendisi mutlaka kendi tarzı çerçevesinde çalışmalar yapacaktır. Tüm Sinoplu hemşerilerim unutmasınlar benim bulunduğum her noktada onlar için açık bir gönül, açık bir kapı vardır tekrar herkese yürekten teşekkür ediyorum." Dedi.
Haber:
Songül Korkmaz
Vali Cengiz :\"İçimde Biraz Burukluk Var Ama…\"
Yayınlanma :
11.05.2013 00:00
Güncelleme :
11.05.2013 00:00

