Etkinliğin başlangıcında Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürü Hasan Başyiğit , İlimizde daha önceki yıllarda toplam 13.700 adet sülün salımı yapıldığını, 2020 yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı kapsamında Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 1500 adet Sülünün , Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinden bırakılacağını belirterek konu hakkında bilgiler sundu.
Sülün Salımı Programın'a katılan ve ilk Sülün'ü doğaya salan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu yaptığı açıklamada; ‘‘Popülasyonu azalan yaban hayatı türleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün eylem planı çerçevesinde üretim İstasyonlarında yetiştirilerek zaman zaman Ülkemizin her bölgesinden doğaya salınıyor. Bu şekilde doğanın dengesini korumaya çalışıyoruz. Yaban hayatı türlerinin popülasyonunun azalmasını engellemeye çalışıyoruz. Sülünlerin yetiştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İlimiz ve doğamız için hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü’nce Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen doğaya sülün bırakma etkinliğine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve Eşi Filiz Karaömeroğlu Hanımefendi’nin yanı sıra, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Hakan Başakcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çıngıl, Kurum Müdürleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.