Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Emiralp Aydın ve Çağan Ata Karabulut, danışman öğretmenleri Sait Muammer Kocaman rehberliğinde hazırladıkları “Bilgin Robot Asistan” adlı projeyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında bölge finallerine katılmaya hak kazandı.
Teknolojik Tasarım ana alanında ve Yapay Zeka tematik alanında hazırlanan proje, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini ortaya koyarken, jüri tarafından da başarılı bulunarak bir üst aşamaya yükseldi.
Elde edilen bu başarı, hem okul yönetimi hem de ilçe eğitim camiası tarafından gururla karşılandı. Öğrencilerin danışman öğretmenleri eşliğinde hazırladığı projenin, bölge finallerinde Türkeli’yi en iyi şekilde temsil etmesi bekleniyor.
Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Emiralp Aydın ve Çağan Ata Karabulut ile danışman öğretmenleri Sait Muammer Kocaman tebrik edilirken, bölge finali için başarı dilekleri iletildi.
Türkelili öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı
Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, hazırladıkları proje ile önemli bir başarıya imza attı.
Yayınlanma :
06.03.2026 11:53
Güncelleme :
06.03.2026 11:53
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: